Førjulstid

Førjulstiden

Vi er allerede godt inn i adventstiden, og flere begynner å kjenne på alt man skal rekke til juleferien. Ofte er det mye ekstra på jobb, barnehage/skole og annet. Dette skal jo være kos og ikke bli for mye stress. Dette er en tid man skaper tradisjoner, og en viktig tid som blir en del av barnets minner. Minnene trenger ikke å handle om dyre gaver, men kanskje mer det å være sammen. Stopp litt opp i forberedelsene, og få en bevissthet rundt det man skal rekke når. Hva kan man faktisk gjøre i fellesskap, og kanskje til og med få til å bli gøy. Vær kreative voksne sammen med barna – finn på noe gøy, koselig og ha tid sammen. Barna trenger ansvarsfulle voksene som de opplever liker å være sammen med dem, og prioriterer dem. Selv om man som voksen har med seg erfaringer som vekker mindre gode minner fra julen, kan man bestemme seg for å skape nye minner sammen med egne barn. Det er lurt å bli bevisst egne tanker og holdninger, slik at man bevisst som voksen sørger for å skape nye minner om det er det man ønsker. Hva kan jeg gjøre akkurat denne julen for at det skal bli hyggelig? Hva med å sette egne behov som voksen litt til side?

Noen punkter å huske på i en ellers så hektisk tid:

Bruk tiden sammen i både sinn og skinn.

Sett av tid til hverandre.

Ha bevissthet rundt alkohol.

Ha bevissthet rundt bruk av mobil og nettbrett, lag noen kjøreregler så ikke noen eller alle til enhver tid sitter med nesa i skjermen.

La barna hjelpe til med vask, baking og annet.

Sett av tid til noe hyggelig – hva med å spille sammen, ta frem et brettspill, sitte å prate, lese sammen eller lignende.

Ta noen turer sammen.

Snakk og forklar hvilke planer som er lagt for barna, det er alltid godt med forutsigbarhet.

 

Må julen bli fin og gi fred i sinnet.

Alle problemer bli små og forsvinne.

La dagene som kommer bli gode og fine.

God jul til deg og dine.

                                                                      Ukjent

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.