Arbeidsbeskrivelse for Kultursone AS v/Anniken Aaltvedt
Nøkkelkvalifikasjoner
Kompetanse innenfor sakkyndig arbeid, traumebehandling (SPI og EMDR), traumebevisst omsorg, trygg base, flerkulturelt arbeid og foreldremestringsarbeid (COS P sertifisert). Jeg er klinisk barnevernspedagog og godkjent veileder, og veileder enkeltpersoner og grupper.
Kroppsorientert traumebehandling, videreutdanning Nivå 1 og Nivå 2 fra Sensorimotor Psychotherapy Institute i Boston ved Modum Bad.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) videreutdanning nivå 1 med psykologspesialist Bjørn Aasen, og nivå 1 EMDR med barn og unge med psykologspesialist A. Savita Dalsbø.
Jeg har gjennom mange år jobbet med å møte barn, unge og deres foresatte i mange ulike situasjoner. Etter noen år som ufaglært ønsket jeg å få en mer grunnleggende forståelse ved å utdanne meg som barnevernpedagog. Svært interessant å knytte praksisen opp mot teori.
I mitt virke har jeg samarbeidet med ulike etater og instanser innenfor kommune, stat og det private.
Master i flerkulturelt forebyggende arbeid med barn og unge, ble igjen en erfaring med å knytte teori opp mot praksis, og ikke minst gjennomføre et vitenskapelig arbeide.
Jeg har mellom mange års yrkeserfaring sett et stort behov for å se og forstå mekanismene som inntreffer, rundt barn, unge og voksne med traumatiserende opplevelser. Hva er symptomene et uttrykk for?
Med ønske om å få mer kompetanse innenfor traumeforståelse og traumebehandling, var jeg så heldig å komme med på en videreutdanning ved Modum Bad. Videreutdanning i Kroppsorientert traumebehandling (SPI nivå 1 og 2), innebærer en dybdeforståelse av traumebegrepet vedrørende triggere, traumekartlegging og symptomer. Videre har vi lært enkle, effektive kroppsorienterte intervensjoner for å gjenkjenne, sette ord på og utforske traumerelatert somatisk aktivering. Vi har lært å arbeide med brudd i somatiske mønstre, forstyrret kognitiv og emosjonell prosessering og den fragmenterte selvopplevelsen mange traumatiserte har. Målet er å hjelpe klienten til nye ferdigheter og til gjenopprettelse av et sammenhengende kroppslig selv. Dette er en utdannelse som Sensorimotor Psychoterapy Institute of Boston står for. Denne videreutdanningen forgår for øvrig over hele verden parallelt. Videre er jeg igang med EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
Det er en psykoterapeutisk metode, som hjelper å minske det ubehaget som kan preget hverdagen, hvis du har vært utsatt for ubehagelige opplevelser i fortiden. EMDR anbefales av Verdens helseorganisasjon (WHO), American psychiatric association og International society for traumatic stress.
Jeg kan kommunisere godt med alle typer mennesker, og mener å ha den faglige bakgrunn og de menneskelige egenskaper som skal til for å skape en god og tillitsfull dialog. Jeg setter meg raskt inn i nye problemstillinger, er utadvendt, positiv og imøtekommende. Jeg ser også på meg selv som målrettet, kreativ og løsningsorientert. Jeg liker å finne gode løsninger som er tilrettelagt for hver enkelt, da like gjerne i team som individuelt.
Kompetanseområder
- Veiledning grupper og enkeltvis
- Undervisning i traumebevisst omsorg
- Samtaler/behandling
- Sakkyndig arbeid
- Fagkyndig meddommer og sakkyndig i samtaleprosess for Fylkesnemnda
Erfaringer fra
Arbeide som sakkyndig i barnevernssaker med blant annet psykologspesialist Judith van der Weele.
Veilede for RVTS øst for gruppe med beredskapskonsulenter og beredskapshjem, i et program kalt Traumesensitivt barnevern.
Veiledning av familie -og beredskapshjem, og koordinering av tjenestene rundt barn som er plassert etter barnevernloven i familiehjem. Har selv vært familiehjem, avlaster og besøkshjem i flere år, for barn og ungdommer med sammensatte erfaringer i oppveksten.
Det å stå i arbeidspress innenfor tidsrammer, har jeg erfaring med fra blant annet masteroppgaven og sakkyndig arbeid.
Foredrag/veiledning/undervisning for ulike kommuner, institusjoner. Foredragene har fokusert på blant annet traumebevisst omsorg og hjelperollen, trygg base og masteroppgaven. Da både dagsforedrag og på timer.
Traumebehandling og samtaler/veiledning med barn, unge, voksne og familier.
Jeg har erfaring fra å sitte i samarbeidsutvalg vedrørende kriminalitetsforebyggende arbeid. Det å jobbe oppsøkende i ungdomsmiljøer i Grenland. Videre har jeg vært med å arrangere ulike ungdomsturer med ulikt antall deltagere, da hatt ansvar for aktivisering, handling, informasjon og lignende.
Samtidig har jeg arbeidet flere år ved en psykiatrisk sikringsenhet, og fått oppleve erfaringene fra en psykiatrisk institusjon og sikkerheten rundt personer med alvorlige og sammensatte utfordringer.
Andre opplysninger
Som barn og ungdom har jeg selv vokst opp med fosterbarn i hjemmet. Det var over lengre og kortere perioder, da også plasseringer for ekstra krevende barn. Dette er nok erfaringer som har vært med å styre mitt yrkesvalg.